00:00

Vara SK A

Referat

IFK Hjo - Vara SK A

Årets första tävlingsmatch slutade 2-2 borta mot Hjo. Vi hamnade i 0-2 underläge i början av andra halvlek och lyckades hämta upp till 2-2 med mersmak. Snubblande nära var det att vi lyckats vända till vinst.
Den här matchen spelades på Guldkroksvallens konstgräsplan i Hjo i ett väder som i och för sig var soligt men i blåsten kändes temperaturen som minus 10. Vinden gjorde att det blev väldigt svårspelat men från sidan känns det som att spelarna satt kvar i bussen när matchen började. Ändå stannade vi på ett ställe och fikade på vägen för att inte bli för stela av en lite längre bussresa. Det hälpte inte alls, vi fick inte till något passningsspel värt namnet till en början och gav Hjo bollen väl enkelt. Hjo skapade inga målchanser men fick några enkla hörnor och på en av dessa så lyckades de peta in bollen i mål, efter mycket passivt agerande från vår sida, skulle jag vilja påstå.
Sista 15-20 av första halvlek började vi komma in i spelet mer och mer och började trycka ner Hjo ganska ordentligt. Vi kom till avslut utifrån och vi fick in bollen i deras box men det var trångt med mycket folk och svårt att få de där rena lägena. Ju längre halvleken led desto hårdare tryck mot Hjos mål och vi var framme och hotade med Philip, Alex, Strömfelt, Leo och Timmie.
På en fin passning av Philip blev Timmie ren men målvakten hann ut och störa tillräckligt för att det skulle rinna ut till intet. Kändes som en tidsfråga innan bollen skulle sitta men det ville sig inte och Hjo ledde med 1-0 i paus. Vi hade gärna spelat på utan paus för vi riktigt på gång då.
I andra halvlek så öste vi på i samma anda till en början, och jag ska inte räkan upp alla målchanser, men det blev en del och vi tryckte ner Hjo helt och hållet. Och så plötsligt händer det, vi missar en passning i vår speluppbyggnad, nära eget straffområde, bollen till en fri Hjospelare på kanten, inspel och studs över mittbacks ben, ännu en fri spelare som tar emot och pangar in 2-0. Fruktansvärt orättvist i det läget och helt ologiskt men vi får skylla oss själva då vi gav bort bollen och det untyttjade de fullt ut. Efter 2-0 går vi ner oss lite i spelet, och lite senare får en Hjospelare bollen på en för lös bakåt passning, men Olsson är ute och Hjospelaren skjuter förbi vårt mål som tur var. Nära 3-0 där.
När det är 20 min kvar av matchen så lägger vi i en växel som Hjo inte mäktar med. Vi sköljer över dom i anfall efter anfall och på fint spel får Philip bollen, dribblar ett par gubbar och skjuter in en reducering. Vi fortsätter att ösa på och det känns som en tidsfråga innan vi ska kvittera. Philip blir så fälld strax utanför deras straffområde och tar hand om bollen. Skruvar in 2-2 mycket behärskat och snyggt för den delen. Efter kvitteringen så har vi 4 riktigt riktigt bra chanser, Alex och Philip har var sina skott som målvakten ligger uppe krysshöjd och räddar till hörnor. På en hörna kommer Ludde upp fint och nickar mot mål, tyvärr rakt på en av våra egna, som inte hinner reagera, bollen studsar upp, Ludde på returen men nicken utanför. Det var så sjukt nära 3-2 flera gånger så det var ju frustrerande när domaren blåste full tid och det stod 2-2. I DM så avslutas matchen med straffavgörande vid oavgjort och den kampen förlorade vi typiskt nog. Detta har betydelse för om vi hamnar på samma poäng och målskillnad när gruppen är färdig. Ironiskt nog så har alla 4 lag i gruppen nu en poäng var och 2-2 i målskillnad... Hjo är alltså före oss för tillfället.
Idag spelar vi riktigt bra i 15-20 min av första halvlek och sista 20 av andra. Vi gör en bra upphämtning, fem avbytare får alla komma in och spela, vilket är en styrka då vi kvitterar matchen med ett till hälften annat lag än det som startade. Bra att vi har den bredden. Men vi kan inte sitta kvar i bussen i 15-20 min i början på matcherna som det kändes som att vi gjorde idag. Där får vi bli bättre för vi spelar riktig bra när vi väl kommit igång.
På söndag är det kval för några av killarna, kom och fyll upp Alléhallen 15.00 så får vi se om det kan bli division ett spel nästa säsong. I DM är vi med i gruppen och möter Annelund och Kronäng på hemmaplan kommande helger. Vi ska slåss för gruppvinst!